flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Зміна ставок судового збору

27 жовтня 2011, 16:10

 Відповідно до п.1 ст.4 ЗУ «Про судовий збір» судовий збір справляється у відповідному розмірі від мінімальної заробітної плати у місячному розмірі, встановленої законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду.

 Відповідно до ч.1 ст.22 ЗУ «Про державний бюджет України на 2011 рік» з 01 січня 2011 року мінімальна заробітна плата установлена у місячному розмірі 941 гривня.

Звертаємо увагу громадян, що ЗУ «Про судовий збір» внесені зміни до процесуального законодавства. Зокрема:

                  поняття «витрати на інформаційно-технічне забезпечення розгляду справи» з 01.11.2011 законодавство не міститиме. При зверненні до суду із позовною заявою, іншою заявою, передбаченою процесуальним законодавством, апеляційною і касаційною скаргою на судові рішення, заявою про перегляд судового рішення у зв’язку з нововиявленими обставинами, заявою про скасування рішення третейського суду, заявою про видачу виконавчого документа на примусове виконання рішення третейського суду та заяви про перегляд судових рішень Верховним Судом України, оплаті підлягатиме судовий збір.

                  01.11.2011з ЦПК України буде виключена ст.83, якою регулювався порядок повернення витрат судового збору та коштів на оплату витрат на інформаційно-технічне забезпечення розгляду справи. Виходячи зі змісту нової редакції ст.79 ЦПК України, порядок повернення судового збору буде встановлений законом.

                  з 01.11.2011 судовий збір справлятиметься за подачу касаційної скарги, за розгляд заяви про перегляд заочного рішення, подачу апеляційної скарги не тільки на рішення суду, але й ухвали суду, за подачу заяви про перегляд заочного рішення, за приєднання до апеляційної та касаційної скарг, за подання заяви про видачу судового наказу, за подачу заяви про забезпечення доказів, видачу дубліката виконавчого листа або судового наказу, видачу виконавчого документа на підставі рішення третейського суду.

                  також законом вносяться зміни до КАС України. Судовий збір справлятиметься при подачі заяви про забезпечення доказів, про приєднання до апеляційної та касаційної скарг на рішення, постановлене в порядку КАС України.

 

 Реквізити рахунку

 

 

Печерського районного суду м.Києва для оплати судового збору

 

  (з 01.11.2011)


Отримувач коштів: УДК у Печерському районі м.Києва

 

 

 

Код отримувача (код за ЄДРПОУ): 26077922
Рахунок отримувача: 31214206700007
Банк отримувача: ГУ ДКУ у м.Києві
Код банку отримувача: 820019
Код класифікації доходів бюджету: 22030001
 
Детальна інформація з приводу нових ставок судового збору та реквізитів рахунків для їх оплати розміщена в розділі «Ставки судового збору, реквізити».