flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Печерський районний суд м. Києва в умовах червоного рівня поширення COVID-19

11 листопада 2021, 14:43

Протоколом позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 28.10.2021 № 42 у місті Києві встановлено з 00:00 годин 01 листопада червоний рівень епідемічної небезпеки COVID-19. Відтак, на території Києва встановились «нові правила» життя.

Після прийняття зазначеного рішення будні Печерського районного суду м. Києва фактично не змінились. Тож недивно, що у відвідувачів суду постають цілком логічні питання, яким чином в приміщенні Печерського районного суду м. Києва можна витримати соціальну дистанцію та зайвий раз не наражати себе на небезпеку, яку несе в собі COVID-19.

В березні 2020 року Рада суддів прийняла рішення, яким надала рекомендації судам щодо запровадження особливого режиму роботи під час поширення коронавірусу COVID-19. Тож, враховуючи ці рекомендації, судом було вжито заходи щодо протистояння та боротьби із COVID-19. Процесуальне законодавство, як і законодавство в цілому в категоричній формі не дає право суду на обмеження прав громадян у доступі до захисту свого права у судовій інстанції.

Тому Печерський районний суд  м. Києва продовжує свою роботу в штатному режимі, без обмежень у доступі до правосуддя та доступі учасників судових проваджень до приміщення суду.

Певні особливості відвідування будівлі суду врегульовані наказами голови суду (https://pc.ki.court.gov.ua/sud2606/pres-centr/news/1188543/ та https://pc.ki.court.gov.ua/sud2606/pres-centr/news/1202779/) відповідний інструктаж проведено і з працівниками суду.

В той же час, просимо поставитись з порозумінням до особливостей історичної будівлі Печерського районного суду м. Києва, яка побудована в середині 19 сторіччя та не може в повній мірі відповідати слову «сучасна будівля суду».

Тож звертаємось до всіх відвідувачів суду з проханням намагатись в приміщенні суду, по мірі фактичної можливості, дотримуватись тої соціальної дистанції, яка законодавчо встановлена, уникати скупчень біля кабінетів суддів, апарату суду, тим самим зайвий раз уникати небезпеки через хворобу.

Також нагадуємо, що Печерський районний суд міста Києва вже декілька років працює в умовах безпрецедентного серед місцевих судів загальної юрисдикції судового навантаження, яке сягає 1000 %, що само по собі ускладнює організацію своєчасності та координацію роботи працівників апарату з матеріалами судових справ, повідомлення учасників про стан та результати їх розгляду.

В таких непростих умовах закликаємо учасників справ активніше користуватись сучасними технологіями, які надає Єдина судова інформаційно-телекомунікаційна система та іншими засобами електронного зв’язку. Серед іншого, ця система через особистий електронний кабінет надає змогу не тільки проводити судові засідання в онлайн режимі, а також отримувати повідомлення та копії судових рішень.

Також для отримання інформації у справі та скан копій судових рішень можливо звернутись на електронну пошту суду: inbox@pc.ki.court.gov.ua

Отже всі ці засоби дають змогу учасникам судових проваджень уникати зайвої витрати часу на прибуття до суду, очікування судових засідань та взагалі оптимізує час учасників судових справ.  

Маємо надію на порозуміння в цей нелегкий час.

 

З повагою, прес-служба суду.