flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Встановлено новий порядок прийому громадян канцеляріями та архівом суду

06 липня 2012, 12:37

 Печерський районний суд м. Києва

01001,  м. Київ, вул. Хрещатик, 42-А, тел. (044) 235-3278 канцелярія

 

Н А К А З № - 143-з/12

  05.07.2012 року                                                                                           м. Київ

 

Про видачу для ознайомлення судових справ і копій

документів Печерським районним судом м. Києва


Для належної організації роботи суду, відповідно до наданих ст.24 ЗУ «Про судоустрій і статус суддів» повноважень щодо контролю за ефективністю діяльності апарату суду, -    

 Н А К А З У Ю :

1. З 06.07.2012 встановити в Печерському районному суді м. Києва наступний порядок прийому громадян канцеляріями та архівом суду:

1.1. Ознайомлення з матеріалами цивільних, адміністративних, кримінальних справ та справ про адміністративні правопорушення у відповідних канцеляріях суду здійснюється протягом усього робочого дня апарату суду.

1.2. Завірення копій судових рішень у цивільних, адміністративних, кримінальних справах та справах про адміністративні правопорушення здійснюється через відповідні канцелярії суду за письмовою заявою з дозволу головуючого у справі судді, а у разі його відсутності – судді, що замінює головуючого суддю по здійсненню завірення копій судових рішень, голови суду, його заступника чи особи, яка виконує їх обов’язки, після реєстрації копій у журналі видачі копій судових документів, та в разі потреби, після сплати судового збору:

кожного понеділка – з 15-00 год. до 18-00 год.

кожної середи – з 15-00 год. до 18-00 год.

кожної п’ятниці – з 08-00 год. до 11-00 год.

1.3. Затвердити наступний порядок завірення копій судових рішень у цивільних та адміністративних справах, що зберігаються в цивільній канцелярії суду: особа, що звернулась за отриманням копії судового рішення та отримала відповідну резолюцію судді, після отримання судової справи в цивільній канцелярії суду та виготовлення світлокопії судового рішення передає матеріали справи та світлокопію судового рішення головуючому у справі судді (судді, що його замінює). Світлокопії судових рішень прошнуровує, проставляє на копії штампи «Копія», «З оригіналом згідно», завіряє копію своїм підписом та перевіряє за матеріалами справи дані про набрання чи не набрання судовим рішенням законної сили працівник апарату суду, який працює з відповідним суддею. Суддя, під головуванням якого розглянуто справу (суддя, що його замінює), проставляє відмітку про набрання чи не набрання рішенням законної сили та завіряє копію своїм підписом. Завірена підписами судді та працівника апарату суду, що працює з суддею, копія судового рішення передається громадянинові для проставлення відтиску гербової печатки суду.

1.4. Архівом суду видача судових справ в тимчасове користування, а також завірення копій судових рішень у справах, що передані на зберігання до архіву, здійснюється за письмової заявою чи відповідним запитом виключно за резолюцією голови суду, заступника голови суду чи особи, що виконує їх обов’язки, за графіком, визначеним п.1.2. даного Наказу. Копії судових рішень видаються після їх реєстрації у журналі видачі копій судових документів, та в разі потреби, після сплати судового збору.

1.5. Видача виконавчих листів здійснюється відповідними канцеляріями та архівом суду через п’ять днів з дня подачі особою відповідної заяви. Заява про видачу виконавчого листа подається до загальної канцелярії суду у письмовій формі на імя головуючого у справі судді, а по справах, переданих на зберігання до архіву суду – на імя голови суду чи заступника голови суду.

2. У зв’язку прийняттям даного наказу вважати таким, що втратив чинність з 04.07.2012 наказ голови суду №181-з/07 від 31.07.2007.

3. Наказ довести до відома суддів, працівників апарату суду.

4. Забезпечити ознайомлення з наказом громадян та інших відвідувачів суду шляхом розміщення копії наказу на інформаційних стендах в приміщеннях суду по вул. Хрещатик, 42-а, в м. Києві, та вул. Гайцана, 4, в м. Києві, а також шляхом розміщення на офіційному веб-сайті суду на веб-порталі «Судова влада України».

5. Контроль за виконанням наказу в приміщенні суду по вул. Хрещатик, 42-а, в м. Києві покладаю на себе та заступника керівника апарату суду Москаленко К.О., в приміщенні суду по вул. Гайцана, 4, в м. Києві – на заступника голови суду Мельника А.В. та керівника апарату суду Ліннік Н.В.

 Голова Печерського

районного суду м. Києва                                                       І.О.Отрош