flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інформація щодо проведення судового засідання у режимі відеоконференцзв'язку

01 вересня 2021, 08:51

  Інформація щодо проведення судового засідання у режимі відеоконференцзв'язку

У зв’язку із набранням чинності 15.08.2012 Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції», у кримінальному, цивільному, господарському та адміністративному процесуальному законодавстві введено новели щодо проведення судового засідання в режимі відеоконференції.

Для усунення причин тривалості розгляду справ та проваджень чинним законодавством запроваджено можливість участі у судовому засіданні у режимі відеоконференції.

Печерський районний суд м.Києва систематично виконує ухвали судів загальної юрисдикції щодо проведення судових засідань в режимі відеоконференції.

При надходженні до Печерського районного суду м.Києва ухвал судів про проведення відеоконференції, головою суду для проведення даного судового засідання визначається відповідальна особа, яка забезпечує технічну можливість проведення судового засідання у режимі відеоконференції.

Поряд з цим, звертаємо Вашу увагу, що забезпечення технічної можливості проведення судового засідання у режимі відеоконференції, у разі незавчасного повідомлення, не є можливим, оскільки ухвала іншого суду, повинна надійти на адресу Печерського районного суду м.Києва за декілька днів до зазначеної дати та часу судового засідання з метою забезпечення технічної можливості його проведення. Оскільки, крім ухвал інших судів, одночасно судді Печерського районного суду м.Києва здійснюють проведення судових засідань у режимі відеоконференції за участю осіб, які тримаються в установах попереднього ув’язнення або установах виконання покарань, а відтак, графік проведення судових засідань у режимі відеоконференції складається з урахуванням усіх судових засідань, незалежно від форми судочинства та органу, з якими здійснюється відеоконференцзв'язок. 

Крім того, повідомляємо, що у разі отримання ухвали відповідного суду в день проведення судового засідання в режимі відеоконференції фізично унеможливлює її проведення, оскільки при виконанні вищезазначеної ухвали необхідний час для визначення відповідальної особи за її проведення та технічну підтримку, визначення залу та приміщення, де буде відбуватися судове засідання.