flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ознайомлення з судовим процесом

12 квітня 2018, 15:36

Продовжуючи роботу в рамках Концепції прямих зв’язків між суспільством і судовою владою, 05 квітня 2018 в центральному приміщенні суду по вул. Хрещатик, 42-а, в місті Києві, суддею-спікером Пилаєвою М.К. було проведено оглядову лекцію-екскурсію для учнів 9-го та 10-го класів гімназії ім. Лесі Українки № 117. Зважаючи на юний вік наших відвідувачів, для кращого розуміння, що таке Печерський районний суд м. Києва нами було підготовлено слайд-шоу. Так, під час нашої віртуальної лекції школярів було ознайомлено з розташуванням суду, суддівським корпусом, керівництвом суду, апаратом суду та його керівниками.

Під час ознайомлення з суддівським корпусом школярів зацікавила тема хто може стати суддею, чи є обмеження щодо кандидатів та яка процедура добору на посаду судді. Безумовно, така активність юних школярів дуже приємно вразила, тим більш, що ця інформація була заздалегідь підготовлена та планувалась для ознайомлення.

Поза увагою не залишились символи судової влади: Державний Герб та Державний Прапор України, атрибути правосуддя – мантію та нагрудний знак, які викликали жвавий інтерес у школярів.

Юним відвідувачам були продемонстровані деякі судові рішення, ознайомлено з формуванням справ та вимог до їх зовнішнього вигляду. Для порівняння було продемонстровано судові рішення, які виготовлені на комп’ютерній техніці та судові рішення з минулого, які виготовлені в письмовому вигляді – «від руки».

З метою підвищення правової освіти, школярам була проведена лекція на предмет прав та обов’язків , які є у дітей віком до чотирнадцяти років та у віці з чотирнадцяти до вісімнадцяти років, та їх реалізація на прикладах зі шкільного життя .

Також, задовольняючи інтерес наших школярів їм було проведено оглядову екскурсію по приміщенню суду, показуючи нашу повсякденну кропітку працю. Після закінчення екскурсії деякі школярі почали цікавитись можливістю стажування в суді.

Дивлячись на зацікавлені обличчя юних відвідувачів, їх жвавий інтерес до виступів нашого лектора на думку спадають тільки позитивні емоції та усвідомлення, що нам вдалося провести цікавий захід, який підвищив рівень знань юних школярів та те, що вони весело та цікаво провели час в суді.

Такі заходи стверджують, що вони є необхідними, робота в напрямку правової освіти для нашого підростаючого покоління буде продовжуватись, а з результатами цієї роботи завжди можна ознайомитись на нашому офіційному сайті на нашій сторінці в Facebook.