flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги відвідувачів суду! Як дістатись до приміщення Печерського районного суду м. Києва по вулиці Володимирській, 15.

13 серпня 2019, 10:03

До уваги відвідувачів суду! Як дістатись до приміщення Печерського районного суду м. Києва по вулиці Володимирській, 15.

 Ми - в серці столиці України!

 

Загальновідомо, що в квітні цього року Печерський районний суд міста Києва перемістився до будівлі по вулиці Володимирський, 15, що у Шевченківському районі міста Києва.

Старовинна будівля по вулиці Володимирський, 15 була символічно закладена у день святого Володимира у далекому 1854 році в «серці» Києва - осередку київської давнини – поряд зі Святою Софією і займає великий трикутний квартал на розі вулиць Володимирська, Велика Житомирська та Володимирський проїзд.

З часів зведення будівлю традиційно займали різні державні установи, серед яких і суди, завдяки чому будівля отримала назву «присутствені місця». Саме тут тривали гучні судові процеси 20 століття.

Наразі будівлю зайняв і Печерський районний суд міста Києва.

Дістатись до будівлі суду можливо різноманітними видами громадського транспорту: метро, тролейбусом і навіть старовинним Київським фунікулером (1905р.).

У випадку вибору метро і фунікулера – одержите естетичне задоволення від невеличкої прогулянки пішки вулицями та історичними пам’ятками стародавнього Києва.

Піднятись від станції метро «Поштова площа» на фунікулері до Михайлівського собору і в напрямку Собору Софія Київська пішки дістатись до будівлі суду.

Або від станції метро «Майдан Незалежності» піднятись вгору по вул.  Мала Житомирська, навпроти якої і знаходиться будівля суду.

Якщо Ви обрали зелену гілку метро до станції «Золоті Ворота» - Вам пішки в сторону Собору Софія Київська, минаючи пам’ятник гетьману Богдану Хмельницькому (1888р.) - один із символів Києва.

Тролейбуси № 16 та № 18, які відходять від зупинки «Майдан Незалежності» до зупинки «Софіївська площа», зручно доставлять Вас майже під вхід приміщення суду.

Власне, вхід до приміщення Печерського районного суду міста Києва розташований в лівій частині фасаду будівлі вздовж Володимирського проїзду, недалеко від згадуваної тролейбусної зупинки «Софіївська площа».

Пропонуємо Вашій увазі невеличкий відео-ролик, який допоможе скоріше віднайти вхід до установи суду та принагідно насолодитись мальовничістю краєвидів.

Чекаємо на Вас! ©