flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«Урок справедливості» в Ліцеї міжнародних відносин № 51

04 грудня 2019, 11:16

28 листопада 2019 року

 

Печерський районний суд за доброю традицією долучився до всеукраїнської акції «Урок справедливості» за підтримки Асоціації розвитку суддівського самоврядування України.

Суддя-спікер Марія Пилаєва провела урок учням 3-А класу Ліцею міжнародних відносин № 51 міста Києва.

План уроку у формі Інтерактивної гри-дискусії був простий, але цікавий – ознайомити дітей, що таке спір, як і чому він виникає і яка місія суду у суспільстві.

Для наочного прикладу спору дітям був продемонстрований мультиплікаційний фільм «Кінь проти Хом’яка», який в простій та доступній формі дав школярам можливість зрозуміти сутність спору та взяти участь у його розв’язанні.

Діти проявили жвавий інтерес до судової тематики і весь час уроку активно долучались до процесу обговорення, висловлювали свої щирі думки, ставили допитливі запитання, а  дехто навіть поділився своєю цікавою історією.

Юні справедливці відверто дивували суддю-спікера дитячою мудрістю і розсудливістю, інтуїтивними висновками по суті вигаданого спору, прямо кажучи, на рівні європейського стандарту - верховенства основоположних прав і свобод людини.

Природно, що не всі діти погодились з запропонованим авторами мультфільму вирішенням спору. Але суддя-спікер роз’яснила уявне рішення суду під головуванням мудрої Черепахи  та його обов’язковість для всіх.

На завершення дітям були продемонстровані атрибути та символи судової влади - мантія, нагрудний знак, Державний Прапор України та Державний Герб України. Також  кожен учень зміг потримати у руках і особисто «познайомитись» з Основним Законом нашої Держави – Конституцією України.

 

І на згадку: класу - диплом учасника акції, кожному - наклейки «Справедливці» і спільне фото з суддею.

Висловлюємо подяку адміністрації ліцею та вчителю 3-А Головко Ларисі Григорівні за сприяння в організації уроку та привітність. І до нових зустрічей!