flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Сімейно- правова гра "Справедливці"

20 лютого 2020, 11:15

16 лютого 2020 року в стінах Печерського районного суду м. Києва для адвокатів та їх дітей вперше відбувся спільний освітньо - розважальний  захід у формі сімейно-правової гри «Справедливці», https://unba.org.ua/news/5240-naau-vpershe-provela-simejno-pravovu-gru-spravedlivci.html, організований Національною асоціацією адвокатів України, за сприяння суду та судді-спікера Марії Пилаєвої.

Печерський районний суд м. Києва не вперше бере участь у освітніх програмах за даною тематикою. Слід відмітити, що такі освітні заходи відбуваються за підтримки Асоціації розвитку суддівського самоврядування України та Ради суддів України https://pc.ki.court.gov.ua/sud2606/pres-centr/news/840963/

Однак, обраний Національною асоціацією адвокатів України формат сімейно-правової гри виявився дуже вдалим саме в аспекті ознайомлення дітей з роботою їх батьків-юристів, адвокатів, суддів.

Загальновідомо, що професія юриста не тільки одна з найбільш складних та відповідальних в світі, а ще й залишає обмаль часу на власну родину. І зазвичай, рідкий вільний час ніхто з них не проводить у розповідях про кропіткі робочі будні батька-адвоката чи мами-судді.

 Природньо, що діти проявляють жвавий інтерес до судової тематики і під час гри активно долучаються до процесу обговорення, дискутують, висловлюють свої щирі думки, ставлять допитливі запитання.

                                                                               

Батьки-адвокати були відверто здивовані та приголомшені, які в них не по-дитячому мудрі і розсудливі діти! Адже інтуїтивні висновки юних правознавців по суті імпровізованих спорів-казок, відверто кажучи, були справедливими на рівні засад верховенства права. Цікаво, що вік юних «справедливців» був різним: від наймолодшої учасниці 5-ти років до майже випускників шкіл.

Приємно вразило те, що по закінченню гри, на запитання судді-спікера «… яка ж з інсценованих юридичних професій більш за все зацікавила вас?», діти одноголосно вигукнули професію судді! Тож, всі дорослі учасники залишились впевненні - росте гідна зміна.

                                                                     

На останок суддя-спікер Марія Пилаєва розповіла про Печерський районний суд м. Києва, традиційно продемонструвала атрибути та символи судової влади - мантію, нагрудний знак, Державний Прапор України та Державний Герб України. Також, діти мали змогу потримати у руках і особисто «познайомитись» з Основним Законом нашої Держави – Конституцією України. А на згадку учасники акції «Справедлівці» отримали спільне фото.

                                                                       

Висловлюємо подяку Національній асоціації  адвокатів України за пропозицію та  чудову можливість ознайомити дітей з місією суду у суспільстві!

Пропонуємо всім судам перейняти цей позитивний досвід та провести аналогічні заходи серед своїх колективів, за участю суддів та їх дітей. Адже наші діти повинні знати про професію судді не із чуток!